Het opladen van elektrische auto's

Op vakantie met je elektrische auto?

Lees hier onze tips!

Thuis laden

Het opladen van een elektrische auto gebeurt door middel van een laadkabel en een oplaadpunt. Wil je thuis kunnen opladen tegen het (lagere) tarief dat jouw stroomleverancier thuis berekent, dan kun je investeren in een eigen laadpaal of wallbox. Het volladen van een accu duurt tussen de 6 en 10 uur en is uiteraard afhankelijk van het soort paal en de auto.

Samenwerking met www.laadpaaldirect.nl

In samenwerking met het Alphense bedrijf www.laadpaaldirect.nl bieden wij kant-en-klaar oplossingen voor thuisladen. Vanaf 479 euro is het al mogelijk een laadpunt te creëren. Een bedrag dat je door elektrisch te rijden snel terugverdient. Welke lader het beste bij jou past is afhankelijk van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de gewenste laadsnelheid. Er zijn teveel randvoorwaarden om één lader als "beste" lader te te adviseren. Laadpaaldirect is op 5 minuten afstand van ons bedrijf gevestigd. Maak je bij ons een afspraak voor een proefrit, dan kun je meteen doorrijden naar de laadpaalspecialist om de diverse laadpalen te zien en het beste advies te krijgen. Twee vliegen in één klap dus!

Publieke laadpalen

Voor het opladen van elektrische auto’s aan een publieke laadpaal gebruik je een speciale laadpas. Zo kan de juiste hoeveelheid gebruikte stroom aan je worden gefactureerd. Met name langs drukke snelwegen vind je speciale snellaadstations. Het duurt gemiddeld tussen de 20 en 40 minuten om de auto weer voor 80% geladen te krijgen. Snelladen is duurder dan gewoon laden. Sommige laadpalen vragen een start- en uurtarief, om te voorkomen dat automobilisten hun auto het hele weekend aan een paal laten hangen.

Laadpas

Met een laadpas start en beëindig je het laadproces bij een publieke laadpaal. Het werkt eigenlijk net als een tankpas. Sommige laadpassen kun je kosteloos aanvragen maar soms zit er ook een abonnement aan vast. Op een verzamelfactuur wordt de geladen stroom in rekening gebracht. Bij het kiezen van een laadpas is het belangrijk om een aanbieder te kiezen die toegang geeft tot alle openbare laadpalen in Nederland maar ook bij internationale (snel-)laadpunten. Wij adviseren je graag over de juiste laadoplossing en leverancier en kunnen je helpen bij de aanvraag van het laadpunt en de laadpas die het beste bij je past. 

Overzicht oplaadpalen Nederland

In Nederland staan ruim 50.000 openbare laadpalen waarvan meer dan duizend snelladers. Daarmee hebben we de grootste laaddichtheid van Europa. 

Op de site van de ANWB is een duidelijke overzichtskaart met openbare laadpalen te vinden.